keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Kuinka selvitä erosta? 7 vinkkiä parempaan mieleen

Ero, oli se sitten pitkään harkittu, täys-shokki, yhteinen päätös, "helppo", vaikea... niin tiedän että ilman tunteita siitä ei selviä. Ilman tunteita jotka saattavat heitellä laidasta laitaan. Kaikkivoipaisesta selviytyjästä surkeeseen maan matoseen ja kaikkea siltä väliltä.

Mulle eroprosessi on tuonut paljon positiivista luottoa omaan itseeni ja olen löytänyt sen kadoksissa olleen naisen ja Nadjan, ei "pelkän" äidin tai vaimon. Ja vaikka kaiken kaikkiaan koen tän "myllytyksen" aika voimaannuttavana, on mullakin ollut ne omat "märkä kissanpentu" fiilikset.. Ilman niitä huonoja päiviä tuskin kukaan voi selvitäkkään, eikä kuulukkaan selvitä.

Päätinkin koota muutamat vinkit , joiden avulla olen selvinnyt vaikeinakin päivinä.

1. Terapiapuhelu tai tapaaminen ystävän kanssa auttaa aina <3

2. Pidä itsestäsi huolta. Pitkät lenkit raikkaassa ulkoilmassa, kunnon salitreeni tai hikijumppa.. syö hyvin ja terveellisesti. Hyvä olo lähtee sisältä <3

3. Kun peilistä katsoo väsynyt naama, piristä itseäsi vaikkapa pirteällä huulipunalla, tai uudella huumaavalla tuoksulla <3 Älä kuitenkaan meikkaa pahaa oloa "piiloon",  on ihan ok olla myös väsynyt ja surullinen, mutta kummasti sitä turhamaisuuksilla saa pienen nosteen fiilikseen <3

4. Kaikista paskimpaan oloon kokeile kuumaa suihkua ja tuoksuvaa suihkugeeliä. Mulle kuuma suihku on ihan paras kivun ja stressin lievittäjä. Jos itkettää niin kyyneleet sulautuvat terapeuttisesti suihkuavaan veteen valuen viemäristä alas.. ja sinne jäädäkseenkin! Kunnon höyrytyksen jälkeen maailma näyttää aina paremmalta.

5. Pyri tietoisesti olemaan positiivinen. Katso itseäsi aamulla peilistä ja kerro että tästä tulee ihan huippu päivä. Pistä hyvää musaa soimaan, laula ja jammaa mukana, Kunnon aamiainen kynttilänvalossa , lempivaatteet päälle ja eiku menoks. Hymyile vastaantulijoille ja huomaat saavasi hymyjä takaisin. Jokainen saamasi hymy saa sinut tuntemaan olosi paremmaksi.

6. Koita olla jauhamatta. Negatiivisissa asioissa vellominen kasvattaa negatiivisuutta sinussa ja ympäristössäsi. Negatiivisuus tarttuu ja siitä on vaikea päästä pois. Surulliset ja pahaa mieltä tuovat ajatukset pitää toki pystyä käsitellä, mutta niihin hautautuminen vie jokaisesta viimeisetkin mehut. Joten leuka ylös ja katse eteenpäin <3 Kaikki kääntyy vielä hyväksi <3

7. Kirjoita ajatuksiasi ylös. Se saattaa auttaa yllättävällä tavalla. Kun luet kirjoituksiasi parin viikon tai kuukauden takaa, saatat huomata että hei, tässähän mennään eteenpäin, Siitä tiedät että tulet selviämään <3 Ihan varmasti!Nämä vinkit toimii toki ihan kaikenlaisiin "paskapäiviin" tai harmituksiin. Ja joskus tulee toki niitäkin päiviä kun tuntuu että mikään ei auta, mutta aina kannattaa yrittää tsempata.  Onko sulla jotain omia huippiksia selviytymiskeinoja jotka auttavat harmaina päivinä?

Kepeitä askeleita ja positiivista mieltä <3
Nadja15 kommenttia:

 1. Mitääääh ihmettä. Minä se oon ajatellut, että sulla on joku isompi blogipaussi menossa, mutta sullahan on UUSI blogi! 😱 Lukulistalle!

  Tsemppiä "uuteen" elämäntilanteeseen ja blogiin 😏❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taru <3 <3

   Ja ihan huippua että löysit mun blogiin :D

   Poista
  2. Jostain syystä sun blogi ei ainakaan oo päivittyny mun bloggeriin.

   Poista
  3. Okei, siis tosi outoa.. Mikähän siinä voi olla :D

   Poista
 2. Nämä teesit kyllä pätee lähes jokaiseen elämän haastavaan hetkeen! Tsemppiä vielä uusiin tuuliin, sinun asenteellasi pärjää aina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Niina, ihanan kannustavasti sanottu <3 :)

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä! Mun mielestä ellei isot muutokset näy ja tunnu missään on jotain pielessä. Siis vaikka muutos olisi pelkästään hyvästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo totta, kyllä se aina näkyy ja kuuluukin näkyä <3

   Poista
 4. Ihana huomata, että olet päässyt jo näin pitkälle omassa toipumisprosessissa, että olet osannut arvioida mikä on auttanut sinua eteenpäin! <3 Minulla toimii aikalailla samantyyppiset asiat kun on ikävän asian edessä. Minulle tärkeitä asioita on myös voimaannuttava musiikki ja lisäksi kyllä täytyy myöntää että suklaakin toimii - mutta siitä ei ole pitkäaikaiseksi lohduttajaksi. Hihii.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kyllä tässä onneksi mennään eteenpäin jokaikinen päivä :)
   Ja siis musiikki, ehdottomasti!! Musiikkiia olen kuunnellut nyt muutaman kuukauden aikana enemmän kuin vuosiin tai vuosikymmeniin :D haha :D Suklaasta olen taas koittanut pysyä erossa :)

   Poista
 5. Nyt vasta hokasin tulla tänne. Todella hyviä vinkkejä! Tsemppiä sulle, päivä päivältä elämä voittaa 💕😘😍 Tulin lukijaksi 😊

  VastaaPoista